Ενα Σαββατοκύριακο με Hygge ατμόσφαιρα!!!


 Μπορεί να μην ξέρετε πώς να το προφέρετε, αλλά το πιθανότερο είναι ότι έχετε νιώσει “hygge” στο παρελθόν.

 Σας αρέσει να χουχουλιάζετε με μια κουβέρτα, ένα φλιτζάνι καφέ και ένα καλό βιβλίο; Το Hygge είναι μια έννοια που προέρχεται από τη Δανική κουλτούρα που εστιάζει στη ζωή με μια αίσθηση άνεσης, θαλπωρής και γαλήνης. Με απλά λόγια μπορούμε να το περιγράψουμε ως «δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα, απολαμβάνωντας τα καλά πράγματα στη ζωή με αγαπημένους ανθρώπους». Αν πιστεύετε ότι οι όμορφες στιγμές κρύβονται στην απλότητα, η απάντηση βρίσκεται στο Hygge (προφέρεται Χου-Γκα).

Η γλυκιά θαλπωρή του σπιτιού, το αίσθημα ασφάλειας που λαμβάνουμε από την αγκαλιά ενός αγαπημένου προσώπου, ένα ήρεμο περιβάλλον χωρίς προβλήματα και άγχη, είναι κάποια από όλα αυτά για να ερμηνεύσουμε τη λέξη "hygge". Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι υποχρεώσεις, η καθημερινή βιασύνη, μας απομακρύνουν από το νόημα της ζωής, τις όμορφες απολαύσεις.
Έχετε αναρρωτηθεί: Που περνάτε το χρόνο σας; Πως περνάτε το χρόνο σας; Με ποιους περνάτε το χρόνο σας;
Περνάμε το μεγαλύτερο χρόνο της ημέρας στο χώρο εργασίας, μπροστά σε υπολογιστές ή βλέποντας τηλεόραση μέχρι αργά το βράδυ, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο μας. Εν συντομία, το hygge είναι να αφιερώνετε χρόνο μακριά από την καθημερινή βιασύνη για να είστε μαζί με άτομα που σας ενδιαφέρουν - ή ακόμα και μόνοι σας - για να χαλαρώσετε.
Ένα Σαββατοκύριακο με Hygge ατμόσφαιρα, σημαίνει να δημιουργήσουμε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Το Hygge, το νιώθετε όταν κάθεστε στον καναπέ με άνετα ρούχα, κουλουριασμένοι με ένα αγαπημένο πρόσωπο, ή το κατοικίδιό σας, όταν κάνετε όμορφες συζητήσεις με τους αγαπημένους φίλους, όταν απολαμβάνετε το φαγητό, όταν παίζεται επιτραπέζια παιγνίδια με την οικογένειά σας, όταν ευχαριστιέστε τον καφέ δίπλα στο τζάκι ακούγοντας την αγαπημένη μουσική σας. Στο Instagram, οι άνθρωποι άρχισαν να προσθέτουν ετικέτες #hygge σε φωτογραφίες από σωρούς με κουβέρτες σε ένα κρεβάτι, κεριά στο σπίτι τους, κούπες με αχνιστό κακάο και χοντρές πλεκτές κάλτσες. Στο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ «Frozen», μας περιγράφουν το Hygge, με ένα πρωτότυπο τραγούδι που ονομάζεται «Hygge», με στίχους όπως «Hygge σημαίνει άνετο, hygge σημαίνει να κάθεσαι δίπλα στη φωτιά με τα μάγουλά σου ρόδινα».
Η καθημέρινότητα μας είναι γεμάτη από υποχρεώσεις. Ο Hygge τρόπος ζωής , από την άλλη πλευρά, ενθαρρύνει δραστηριότητες χωρίς οθόνη, όπως η ανάγνωση ενός βιβλίου, το παιχνίδι ή η απλή συνομιλία με φίλους, που θα μπορούσαν να έχουν πιο θετική επίδραση στην ευημερία σας μακροπρόθεσμα.
Δεν είναι περίεργο που όλοι ψάχνουμε για λίγο περισσότερο hygge στη ζωή μας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 57 ΑΚ, του Ν 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Σχόλια