Σήμερα θα ασχοληθώ με αυτό που αναβάλλω


 
Όλοι μας κάποια στιγμή ήρθαμε αντιμέτωποι με την αναβλητικότητά μας.

Η μετάθεση της δράσης για «αργότερα», «αύριο», «άλλη στιγμή», είναι γνώριμες λέξεις.
Και τι έγινε; Ποιο είναι το πρόβλημα, θα με ρωτήσεις. Το πρόβλημα είναι ο χαμένος χρόνος. Ότι αναβάλλεις σε βαραίνει, δεν σου επιτρέπει να εξελιχθείς. Βρίσκεσαι διαρκώς «σε αναμονή» για κάτι, και αποφεύγεις τις πρωτοβουλίες και τη δράση. 
Το στρες που κρύβεται πίσω από το φόβο για δοκιμή και πιθανή αποτυχία σε κάτι νέο, λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για σένα. Ο φόβος υπερνικά την επιθυμία και το άγχος αναβάλλει κάθε προσπάθεια.  
Τι είναι αυτό που αναβάλλεις συνήθως;
Ένα δύσκολο τηλεφώνημα; Να τακτοποιήσεις το γραφείο ή το σπίτι σου;
Να ζητήσεις συγνώμη για το λάθος που έκανες;
Έχεις σκεφτεί ποτέ ποιος είναι ο λόγος που αναβάλλεις συνεχώς;
Όταν κάποιος συνεχώς αναβάλλει, στερεί στον εαυτό του την ευκαιρία να προσπαθήσει για τους στόχους του, να υλοποιήσει τις επιθυμίες του και να απολαύσει τη ζωή.
Όσο αναβάλλεις κάτι, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να επιτευχθεί αργότερα γιατί μπαίνουν στη μέση περιττές σκέψεις και αμφιβολίες. Σήμερα μπορείς να κάνεις αυτό που βρίσκεται μπροστά σου, χωρίς να αναβάλλεις αυτό που μπορείς να κάνεις.
Ο Mark Twain χρησιμοποιούσε μια έκφραση, σύμφωνα με την οποία, εάν το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί είναι να τρως έναν βάτραχο ζωντανό, τότε θα ξέρεις πως έχεις ήδη ξεμπερδέψει με τη χειρότερη ασχολία ολόκληρης της ημέρας.
Ο "βάτραχος" συμβολίζει την δυσκολότερη δουλειά που έχεις να κάνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας σου-εκείνη που θα καθυστερήσεις να φέρεις εις πέρας-, αλλά ταυτόχρονα και εκείνη που μπορεί να μετατρέψει προς το καλύτερο τη ζωή σου.
Η συνήθεια να καθορίζεις τις προτεραιότητες σου, να ξεπερνάς την αναβολή και να συνεχίζεις με τη σημαντικότερη δουλειά σου, είναι μια νοητική και σωματική ικανότητα.
Αυτή η συνήθεια μπορεί να διδαχθεί μέσω της πρακτικής και της επανάληψης, ξανά και ξανά, μέχρι να κλειδώσει στο υποσυνείδητο μυαλό σου και να γίνει ένα μόνιμο μέρος της συμπεριφοράς σου. Μόλις γίνει συνήθεια, γίνεται αυτόματα και εύκολο να γίνει.
Να ξέρεις ότι αν ξεκινώντας τη μέρα σου έχεις να αντιμετωπίσεις δύο απαιτητικές εργασίες, άρχισε με την δυσκολότερη. Εκπαίδευσε το εαυτό σου να ξεκινήσει αμέσως και στη συνέχεια να επιμείνεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εργασία πριν προχωρήσεις σε κάτι άλλο.
Κάθε φορά που ολοκληρώνεις μια εργασία, οποιουδήποτε μεγέθους ή σημασίας, αισθάνεσαι ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση.
Η ολοκλήρωση των εργασιών πυροδοτεί την απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλό σου. Αυτές οι ενδορφίνες σε κάνουν να αισθάνεσαι δημιουργικός, και να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.
Ένα από τα κλειδιά για να ζήσεις μια θαυμάσια ζωή, έχοντας μια επιτυχημένη καριέρα και ένα συναρπαστικό συναίσθημα για τον εαυτό σου είναι να αναπτύξεις τη συνήθεια να ξεκινάς και να ολοκληρώνεις σημαντικές δουλειές.
Αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα κάν' το τώρα!



Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 57 ΑΚ, του Ν 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Σχόλια