Πως κρατάμε μια σχέση ζωντανή

 




Αγαπώ πολύ τις ιστορίες αγάπης, που ξεπηδούν από τις σελίδες των μυθιστορημάτων, με συγκινούν όταν τις βλέπω σε ταινίες και με γεμίζουν χαρά όταν συμβαίνουν στις ζωές των φίλων μου.

Tο έχετε ακούσει εκατομμύριο φορές, αλλά επαναλαμβάνεται: ακόμη και οι ισχυρότερες σχέσεις αντιμετωπίζουν προκλήσεις.
Αν και η αγάπη είναι το θεμέλιο κάθε ευτυχισμένης ρομαντικής σχέσης, η αγάπη δεν είναι αρκετή.
Για να χτίσουμε μια ισχυρή, υγιή και ανθεκτική στο χρόνο σχέση χρειάζεται προσπάθεια και από τις δύο μεριές.
Κάθε νέα σχέση αρχίζει με ενθουσιασμό και μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε ότι βρισκόμαστε στην κορυφή του κόσμου.
Τι γίνεται όμως όταν περνάει ο "μήνας του μέλιτος;" Τι γίνεται όταν η καθημερινότητα έρχεται και εισβάλει στη μαγεία των πρώτων εξόδων και των ρομαντικών αποδράσεων;
Ας μην ξεχνάμε ότι όλες οι σχέσεις έχουν τα σκαμπανεβάσματα τους .
Υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε μια ώριμη σχέση φρέσκια και συναρπαστική.
Ποια είναι όμως αυτή η μαγική συνταγή που θα κάνει τη σχέση να διαρκέσει για "πάντα".;

1.Πείτε "Σε αγαπώ" συχνά και μην αποφεύγετε τις λέξεις που εκφράζουν πραγματικά το πώς αισθάνεστε.
2. Χρησιμοποιήστε τη λέξη «εμείς»
Ο Tamar Chansky, Ph.D. , εξηγεί ότι ο ερευνητής Robert Levenson και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια που χρησιμοποιούν τη λέξη «εμείς» όταν μιλάνε είναι πιο ευτυχισμένα, πιο ήρεμα και γενικά είναι πιο ικανοποιημένα με τις σχέσεις τους από ζευγάρια των οποίων η επικοινωνία συμπληρώνεται περισσότερο από τις αντωνυμίες «εσύ», «εγώ» και «εγώ».
Ο Δρ Chansky εξηγεί ότι η λέξη «εμείς» είναι ένα παιχνίδι αλλαγής. Ξεκινά ένα πρόγραμμα σύνδεσης στον εγκέφαλο, ώστε αντί να είμαστε σε μια νοοτροπία «εσύ εναντίον μου», είμαστε σε μια συλλογική νοοτροπία. Αυτή η συλλογική νοοτροπία μας κάνει πιο στοργικούς και γενναιόδωρους.
3.Δοκιμάστε κάτι νέο μαζί
Η συμμετοχή σε μια νέα δραστηριότητα μαζί μπορεί να διατηρήσει τη σχέση συναρπαστική.
4.Δημιουργήστε μερικούς στόχους στους οποίους μπορείτε να εργαστείτε μαζί ως ζευγάρι
Μπορεί να περιλαμβάνει οικονομικό στόχο, όπως εξοικονόμηση χρημάτων για διακοπές.
Ή, θα μπορούσε να περιλαμβάνει έναν στόχο φυσικής κατάστασης, όπως τρέξιμο, πεζοπορία κ.α.
Η επίτευξη των στόχων σας μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε σαν ομάδα και να σας δώσει νέα πράγματα για να μιλήσετε και να κάνετε μαζί.
5. Συζητήστε τις ελπίδες και τα όνειρά σας
Αφιερώστε χρόνο για να συνεχίσετε να συζητάτε τα όνειρά σας για το μέλλον και να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλο για να κάνετε αυτά τα όνειρα πραγματικότητα.
6.Κρατήστε το στοιχείο της έκπληξης ζωντανό
Εκπλήξτε τον σύντροφό σας από καιρό σε καιρό με διάφορους τρόπους.
Φτάστε στο σπίτι με ένα μικρό δώρο, μαγειρέψτε το αγαπημένο γεύμα του, ή κάντε κράτηση για μια απόδραση το Σαββατοκύριακο. Αυτοί οι τύποι εκπλήξεων θα κρατήσουν τον ενθουσιασμό ζωντανό και θα σας αποτρέψουν να κολλήσετε σε μια σχέση.
7.Χρησιμοποιήστε γραπτά μηνύματα για να στείλετε σύντομα μηνύματα αγάπης, θαυμασμού και ενθάρρυνσης
Μην φοβάστε να στείλετε μερικά σέξι μηνύματα. Είναι ένας απλός και εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε το ρομαντισμό στη σχέση σας.
8. Προγραμματίστε ραντεβού...μακριά από τον καναπέ
Τα περισσότερα ζευγάρια πηγαίνουν ραντεβού τακτικά κατά την αρχική φάση της σχέσης τους. Στη συνέχεια της σχέσης η έξοδος για δείπνο συχνά καταλήγει....στον καναπέ. Ως αποτέλεσμα, η σχέση μπορεί να γίνει λίγο βαρετή.
Προγραμματίστε εξόδους για να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί ως ζευγάρι.
9.Κρατήστε ζωντανό το παιχνίδι
Όλοι αγαπάμε να παίζουμε, ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Κάντε τα εξής: διασκεδάστε μαζί, κάντε κάτι αστείο μαζί.
Επιπλέον, την επόμενη φορά που ο σύντροφός θα σας πει κάτι που σας ενοχλεί, δοκιμάστε να απαντήσετε με ένα αστείο αντί να αμυνθείτε.
10. Δώστε στον σύντροφό σας χώρο
Το κλειδί είναι να βρούμε αυτό το γλυκό σημείο στο οποίο νιώθουμε τη ζεστασιά που προέρχεται από το να είσαι σε μια σχέση, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουμε σε κάθε σύντροφο να έχει αρκετό χώρο, ώστε κανείς να μην αισθάνεται σαν να τρυπιέται από τις σπονδυλικές στήλες του άλλου ( συναισθήματα χαμένης ατομικότητας, αίσθημα συνωστισμού και ούτω καθεξής).
11. Δείξτε ο ένας στον άλλο καθημερινή σωματική στοργή
Ο Kory Floyd, Ph.D . - καθηγητής της Σχολής Επικοινωνίας Hugh Downs στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα - εξηγεί ότι οι μελέτες δείχνουν ότι η σωματική στοργή έχει αμέτρητα οφέλη. Απελευθερώνει ορμόνες για να αισθανόμαστε καλά, μειώνει την αρτηριακή πίεση, βοηθά στην απελευθέρωση του στρες, βελτιώνει τη διάθεση και σχετίζεται με υψηλότερη ικανοποίηση σχέσεων. Η εμφάνιση της σωματικής αγάπης μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο το φιλί, το κράτημα των χεριών, το αγκάλιασμα, το χέρι γύρω από τον ώμο του άλλου ατόμου.
12. Εστιάστε στα θετικά της σχέσης
Ο Δρ Terri Orbuch διεξάγει μακροχρόνια μελέτη από το 1986 σχετικά με το τι κάνει τα ζευγάρια ευτυχισμένα και ενισχύει τις σχέσεις. Εξηγεί ότι τα χαρούμενα ζευγάρια επικεντρώνονται στο τι πηγαίνει καλά στη σχέση τους, αντί να επικεντρώνονται σε αυτά που πηγαίνουν λάθος.
Επιπλέον, εάν πρέπει να στρέψετε την προσοχή σε μια αρνητική πτυχή, προσπαθήστε να την κάνετε με θετικό τρόπο. Για παράδειγμα, εάν ο σύντροφός σας είναι βρώμικος δοκιμάστε να του πείτε κάτι όπως: «Με κάνει πολύ χαρούμενη που ήρθα στο καθαρό σπίτι μας. Όταν τα πράγματα είναι βρώμικα αισθάνομαι άγχος. Ας βρούμε μια λύση μαζί. "
Οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά και από τους δύο συντρόφους, όπως δουλειά χρειάζεται και η σχέση με τον εαυτό μας. Μια υγιής σχέση είναι ένα σημαντικό συστατικό για να ζήσετε μια υπέροχη ζωή .


Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 57 ΑΚ, του Ν 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.


Σχόλια