Χάρισε μου ένα "Δώρο Χρόνου"





 

"Αυτό που σκέφτομαι καθώς μεγαλώνω είναι,  ότι το δώρο που δεν πήρα ποτέ από τον πατέρα μου ήταν ένα "Δώρο Χρόνου".
Το άκουσα από τη φίλη μου την Δανάη και παραδέχομαι ότι με προβλημάτισε αρκετά.
Τι σημαίνει για σένα "Δώρο Χρόνου",   τη ρώτησα.
"Θυμάμαι τον πατέρα μου μόνο να δουλεύει και να μου αγοράζει δώρα, αλλά δεν θυμάμαι ποτέ να πέρασε χρόνο μαζί μου στην παιδική χαρά,  να ήρθε σε κάποια σχολική γιορτή ή να παίξαμε μαζί κάποιο επιτραπέζιο παιγνίδι".
"Ναι αυτό θα ήθελα περισσότερο από εκείνον. Να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί μου."
Το να αφιερώσουμε χρόνο σε άλλους είναι μια χειρονομία καλοσύνης και αγάπης και μας φέρνει πιο κοντά τους.
Αντλούμε μεγάλη ευχαρίστηση και αίσθηση νοήματος από την επαφή με τους αγαπημένους μας .Μπορεί να είναι η οικογένειά μας, οι φίλοι μας, ο/η σύντροφος μας.
Όταν όμως είμαστε απασχολημένοι με θέματα της εργασίας μας, είναι εύκολο να θυσιάζουμε τον ποιοτικό χρόνο μας σε συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις και διάφορες άλλες καθημερινές υποχρεώσεις.
Φυσικά, μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε τη μέρα μας ή να δώσουμε προτεραιότητα σε ορισμένες επιλογές έναντι άλλων, αλλά δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε περισσότερο χρόνο ή να αντικαταστήσουμε τον χρόνο που έχουμε σπαταλήσει σε δραστηριότητες που δεν προσθέτουν αξία στη ζωή μας...
Γιατί λοιπόν είμαστε τόσο απρόσεκτοι με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε αυτόν τον περιορισμένο πόρο;
Στο βιβλίο της, "Traits of a Healthy Family",  η Dolores Curran λέει ότι η έλλειψη χρόνου μπορεί να είναι ο πιο διάχυτος εχθρός που έχει μια υγιής οικογένεια.
Αλήθεια  πόσες ώρες τη μέρα ξοδεύουμε  στο διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στο τσεκάρισμα των ηλεκτρονικών μηνυμάτων μας;
Σύμφωνα με έρευνα του Global Web Index , οι άνθρωποι περνούν κατά μέσο όρο 2 ώρες και 22 λεπτά την ημέρα σε social media και messaging platforms.
Τώρα αναρωτηθείτε πόσο συχνά διαθέτετε χρόνο για τους σημαντικούς ανθρώπους της  ζωή σας.
Ο χρόνος είναι ένα από τα πιο πολύτιμα δώρα που πρέπει να δώσουμε, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η τεχνολογία φαίνεται να συγκεντρώνει τη συνεχή προσοχή μας.
Είναι ένα διαφορετικό δώρο, το "δώρο Χρόνου", από αυτά που έχετε προσφέρει έως τώρα.
Σκεφτείτε τα άτομα τα οποία σας ενδιαφέρουν.
Τι θα μπορούσατε να κάνετε για αυτά τα  άτομα που δεν συνεπάγεται τίποτα περισσότερο από το δόσιμο του χρόνου σας;
Πως βρίσκεται την ιδέα να προγραμματίσετε ένα "δώρο χρόνου";
Αφιερώστε όσο χρόνο χρειάζεται και εισάγεται μια χρονική ζώνη, ελεύθερη από τηλεφωνήματα και συναντήσεις. Μπορείτε  να βγάλετε το ρολόι σας  και να αφήσετε το smartphone σας μακριά.  Περνάμε δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο με τους ανθρώπους που επιλέξαμε να δώσουμε το "δώρο χρόνου".
Αυτή η ουσιαστική σύνδεση με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας, δημιουργεί καλύτερη σχέση μαζί τους, μια κατάσταση θετικών εμπειριών.
Αξίζει η μέρα μας να  έχει περισσότερες επιθυμίες από υποχρεώσεις.
"Το δώρο  χρόνου",  είναι εντελώς δωρεάν - είναι αυτό που μπορεί να δώσει ο καθένας.
Μερικές φορές, οι καλύτερες ιδέες δώρων είναι οι εμπειρίες, ο χρόνος με τον άλλον, το μοίρασμα, οι αγκαλιές και τα γέλια.
Όταν δίνουμε στη/στο σύντροφό μας, στα παιδιά μας, ή σε έναν φίλο μας το δώρο του χρόνου είναι σαν να τους λέμε: «Σε εκτιμώ» και «Είσαι σημαντικός για μένα».
Η σημασία του δώρου είναι , να απολαύσουμε τις στιγμές  με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας, να περάσουμε ποιοτικό χρόνο μαζί τους ακόμα και αν η διάρκειά του είναι 20 λεπτά.


Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 57 ΑΚ, του Ν 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Σχόλια