Πώς να εκτιμήσετε αυτό που ήδη έχετε

 

Πολλές φορές ακούω φίλους μου να παραπονιούνται, να γκρινιάζουν και γενικά να μην είναι με τίποτα ευχαριστημένοι.

Ας είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, και ας θυμηθούμε πόσο τυχεροί είμαστε για τα καλά πράγματα που υπάρχουν στη ζωή μας, όπως για παράδειγμα να είμαστε ζωντανοί.
Πως θα αισθανθείτε αν σας ζητούσα να σκεφτείτε, πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή σας χωρίς την υγεία σας, χωρίς την αγάπη της οικογένειας σας, χωρίς τη δουλειά σας, χωρίς την υποστήριξη των φίλων σας;
Τι θα συνειδητοποιούσατε;
Συνήθως οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητάς δεν μας αφήνουν να εστιάσουμε στην ίδια μας τη ζωή. 
Δεν δίνουμε προσοχή στο τώρα και στα καλά πράγματα που υπάρχουν στη ζωή σας.
Πότε ήταν η τελευταία φορά που δώσατε όλη σας την προσοχή στη γεύση του φαγητού σας στο μεσημεριανό γεύμα, στα όμορφα δέντρα και στον ουρανό καθώς περπατάτε, ή στο χαμόγελο στο πρόσωπο του κολλητού/ης σας;
Eίναι πάρα πολύ εύκολο να θεωρηθεί δεδομένο το καλό στη ζωή μας.
Eίναι σαν να ξεχνάμε προσωρινά τους καλούς ανθρώπους στη ζωή μας, τα πολλά μικρά (και μεγάλα) επιτεύγματα που είχαμε και τις πολλές ελευθερίες που υπάρχουν στη χώρα μας.
Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουμε προβλήματα, έχουμε άγχος, κουραζόμαστε αλλά είναι σημαντικό να αφιερώνουμε λίγο χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας για να εκτιμήσουμε τι έχουμε ήδη και τι έχουμε πετύχει.
Μαθαίνουμε να γινόμαστε ανήμποροι όταν δεν καταφέρνουμε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα και συνήθως συμπεραίνουμε από αυτή την εμπειρία ότι δεν ορίζουμε τις ζωές μας.
Αρκετές φορές κοιτάζουμε τι έχουν οι άλλοι που δεν έχουμε εμείς και κυνηγάμε το επόμενο πράγμα που θα μας κάνει ευτυχισμένους. Εστιάζουμε στο να αποκτήσουμε περισσότερα από αυτά που έχουμε και καλά κάνουμε αλλά μήπως χρειάζεται μια ισορροπία μεταξύ φιλοδοξίας και εκτίμησης στη ζωή μας;  
Aς μην ξεχνάμε λοιπόν να εκτιμούμε αυτά που ήδη υπάρχουν στη ζωή μας.
Εκτιμώ το ότι μπορώ να δω από το παράθυρό μου του υπνοδωματίου μου τον ήλιο.
Εκτιμώ την υγεία και την ικανότητά μου να περπατώ.
Εκτιμώ ότι έχω νόστιμο φαγητό για φαγητό.
Εκτιμώ ότι δεν εργάζομαι τα Σαββατοκύριακα.
Εκτιμώ τόσα πολλά πράγματα στη ζωή μου και αυτό με κάνει να αισθάνομαι χαρούμενη.
Σίγουρα θα βρείτε και εσείς πολύ όμορφα πράγματα που εκτιμάτε στη ζωή σας αρκεί να επικεντρωθείτε στην παρούσα στιγμή και φυσικά να τα καταγράψετε στον υπολογιστή ή στο τετράδιό σας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 57 ΑΚ, του Ν 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.


Σχόλια