Μην βιαστείς για την επόμενη σχέση σου




 Μια ραγισμένη καρδιά σίγουρα δεν είναι το πιο θετικό συναίσθημα στον κόσμο, και μερικές φορές αισθάνεσαι ότι η νέα αγάπη πρόκειται να θεραπεύσει όλο τον πόνο αμέσως και για πάντα.

Αλλά είναι έτσι;

Πριν ξεκινήσεις να αναζητάς ένα νέο άτομο ίσως οφείλεις να ρωτήσεις τον εαυτό σου.
Ποιος είναι ο λόγος που το κάνω αυτό;
Αν η απάντησή σου είναι κάτι σαν : "Νιώθω τόση μοναξιά", ίσως θα πρέπει να επανεξετάσεις την προσέγγισή σου. Μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις να περνάς μόνος/η με τον εαυτό σου; Είναι εντάξει να αισθάνεσαι 
ευτυχισμένος/η που είσαι μόνος.
Απόλαυσε τη μοναξιά σου, είναι η ιδανική στιγμή να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και αυτό που πραγματικά αναζητάς.  Ακόμα και αν η ζωή σου έχει αλλάξει, δέξου ότι νέο έρχεται και μείνε για λίγο μόνος/η για να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου. Μην περιμένεις να βρεις τον μεγάλο έρωτα στην επόμενη σχέση σου, όταν ακόμα σκέφτεσαι την παλιά.
Φαντάσου ότι μπροστά σου έχεις ένα βιβλίο. Μην αρχίσεις να διαβάζεις το επόμενο κεφάλαιο αν δεν έχεις τελειώσει το παλιό. Έφτασε η στιγμή να σκεφτείς τι πήγε λάθος μετά το χωρισμό σου και ποια είναι τα λάθη που έχουν γίνει τόσο από εσένα όσο και από τον/την πρώην σύντροφό σου. σε βοηθήσει Nα γνωρίσεις τι θέλεις πραγματικά και τι δεν θα είσαι διατεθειμένος/η να ανεχτείς στην επόμενη σχέση σου.  Δεν χρειάζεσαι κάποιον για να σε κάνει να νιώσεις χαρούμενος/η.
Τηλεφώνησε σε παλιούς φίλους, ξεκίνησε να μαθαίνεις μια νέα γλώσσα, γράψου σε σεμινάρια,  σε ένα γυμναστήριο,  ή βρες έναν φιλανθρωπικό οργανισμό για να προσφέρεις εθελοντική εργασία.
Υπάρχουν τόσα που θα μπορέσεις να κάνεις. Σίγουρα θα γνωρίσεις ενδιαφέροντα άτομα, και στη συνέχεια, η επιλογή του νέου συντρόφου δεν θα βασίζεται στον φόβο της αίσθησης μοναξιάς. Οι σχέσεις δεν γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού.
Πέρα από την επιθυμία σου θα πρέπει να κάνεις τα σωστά βήματα και να κινηθείς στην κατεύθυνση που επιθυμείς με συγκεκριμένο σχέδιο και στοχευμένες ενέργειες.
Μια άλλη κακή απάντηση στην ερώτηση ,- ποιος είναι ο λόγος που το κάνω αυτό- είναι: "Θέλω κάποιος να με αγαπήσει." Λάθος!
Κανείς δεν μπορεί ποτέ να σε αγαπήσει περισσότερο από ό, τι μπορείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου.
Είναι ΄σημαντικό να αποδεχτείς και να αγαπήσεις τον εαυτό σου όπως είσαι με όλες τις ατέλειες και τα ελαττώματά σου. Να μάθεις να μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Είσαι υπέροχος/η όπως είσαι. 
Αν αφήσεις αυτόν τον κανόνα να σε καθοδηγήσει στη ζωή, θα συναντήσεις το σωστό άτομο ακριβώς όταν είσαι έτοιμος/η για αυτό. 
Ναι, ήρθε η ώρα να κάνεις ένα διάλειμμα και να σταματήσεις να βιάζεσαι για την αγάπη.


Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 57 ΑΚ, του Ν 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.



Σχόλια